Over Arjan Smeele

Het menselijk bewegen heeft altijd mijn belangstelling gehad. Niet alleen ben ik zelf graag in beweging, maar ik ben ook zeer geĆÆnteresseerd in de achterliggende wetenschap, zoals biomechanica, (sport)fysiologie en motoriek. Toen ik kennis maakte met de opleiding bewegingstechnologie, wist ik direct dat ik deze studie wilde gaan volgen. Bij deze opleiding leerde ik hoe je technische oplossingen kunt bedenken waardoor mensen beter kunnen bewegen. Denk hierbij aan het ontwikkelen van betere kunstarmen, rolstoelen en sportuitrusting. Hoewel ik techniek heel interessant vind, wilde ik ook graag meer therapeutisch bezig zijn. Eenmaal afgestudeerd, merkte ik dat ik als bewegingstechnoloog daarin maar beperkte mogelijkheden had. Vandaar dat ik besloot podotherapeut te worden. En dat bleek een juiste beslissing te zijn! Ik merk dat ik als podotherapeut veel profijt heb van mijn bewegingstechnologische achtergrond; de bijzonder intensieve studie van de bewegingsleer helpt mij analytisch naar het menselijk bewegen te kijken.

Nadat ik als podotherapeut afstudeerde, ben ik mij blijven ontwikkelen. Zo volgde ik de opleiding podoposturale therapie. (voor meer uitleg over deze therapievorm, zie www.podoposturaal.com), volgde ik de cursus Voetentraining van Yvonne Bontekoning en heb ik bijscholing gevolgd op het gebied van manuele therapie.

Ik geloof dat bewegingsvrijheid in de meest letterlijke zin een essentiƫle voorwaarde is voor een prettig bestaan. Bij vrijwel alles wat we doen bewegen we, dus zodra we beperkt worden in onze mobiliteit en/of pijn en ongemak bij het bewegen ervaren, doet dit rechtstreeks afbreuk aan de kwaliteit van leven. Als podotherapeut zie ik het als mijn missie mensen te helpen zich optimaal en zonder pijn door het leven te kunnen bewegen.